13.9 C
Sarajevo
петак, 14 маја, 2021

Opština Sokolac jedini partner u reorganizaciji JP VIK ,,Vrelo Bioštice”

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je sa stečajnim upravnikom Javnog preduzeća vodovod i kanalizacija ,,Vrelo Bioštice” a.d. Sokolac Radomirom Jokićem o mogućnostima smanjenja cijena usluga koje pruža ovo preduzeće, a odnosi se prvenstveno na cijenu vode i kanalizacije za pravna i fizička lica.

Posebno je naglašeno da je opština Sokolac jedini partner u reorganizaciji ovog javnog preduzeća, prema odluci Skupštine povjerilaca, a što je potvrđeno i na sudu.

– Obzirom da je izvršena analiza poslovanja u prethodnih nekoliko godina i da smo došli do zaključka da se objektivno mogu smanjiti cijene usluga koje ne bi bile na štetu poslovanja niti bi uticale na kvalitet pružanja usluga, građani mogu očekivati smanjenje računa u najskorijem periodu, a očekujemo već od 1. maja ove godine – najavio je Jokić.

Milovan Bjelica smatra da su to dobre vijesti za sve stanovnike opštine Sokolac, te da se pokazuje da je bio u pravu što je krenuo u reorganizaciju i otkup ovog preduzeća u stečaju.

– Uložili smo veliki napor da rekonstruišemo vodovod, da dovedemo vodu do mjesta i sela gdje godinama muku muče sa pitkom vodom. Radimo na izgradnji kanalizacione mreže, završene su već tri komponente, sada radimo na izgradnji prečišćivača otpadnih voda. Istovremeno razgovaramo sa partnerima iz Češke o gradnji prečišćivača na izvorištu Bioštice. Sve ovo je od izuzetne važnosti za sve stanovnike naše opštine. Naš glavni cilj je kvalitetna usluga uz razumnu cijenu, a do toga ćemo doći kada potpuno završimo rekonstrukciju ovog preduzeća. – istakao je Bjelica.

Opština Sokolac ranije je odlučila da kupi imovinu preduzeća “Famineks” za 350.000 KM i u tim objektima ubuduće će poslovati JP Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštica”, a u toku je otkup i ovog preduzeća za šta je već isplaćeno 170.000 KM.

Изворkatera
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

Ukraden novac iz samouzlužne autopraone

Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u aparate na jednoj samouslužnoj autopraoni u Modriči, odakle je ukraden novac.

Hrvatska ima neiskorištenih 450.000 vakcina, BiH donira 30.000

ZAGREB - Hrvatska će zemljama u regiji donirati 50.000 doza vakcina, i to 30.000 Bosni i Hercegovini te po 10.000 Crnoj Gori...

Twitter zatvorio sve profile koji su prenosili poruke Donalda Trampa

Twitter je ove sedmice zatvorio nekoliko profila kojima je namjera bila prenositi poruke bivšeg predsjednika Donalda Trampa koji je u januaru zauvijek...

Pripreme za vojnu paradu u Moskvi, održana još jedna proba

MOSKVA - Na Crvenom trgu u Moskvi održana je još jedna proba za vojnu paradu koja će biti održana u nedjelju povodom...

Повезане новости

Najuspješnija zimska sezona u istoriji Jahorine

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra, skijanje su pokrenuli prvi u regionu i izazvali pravi bum u skijaškom krugu Evrope.

Pale: Sutra i u nedjelju velika proljećna akcija čišćenja

U Palama će sutra i u nedjelju, 9. maja, biti održana velika akcija proljećnog čišćenja opštine. Iz lokalnog parlamenta...

Vuković: Svjedoci smo da se u Srpskoj kupuju poslanici

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Nenad Vuković rekao je u emisiji na televiziji "N1 BiH" da su imali namjeru da usaglase stavove...

CECA STIGLA U TITEL SA DEČKOM BOGDANOM! Folk diva poslednja došla na SLAVLJE kod Rodića, a ispoštovala je sve OBIČAJE!

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović među poslednjima stigla je u Titel na Đurđevdan kod prijatelja Rodića.  Ona je došla u pratnji...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x