13.9 C
Sarajevo
четвртак, 22 априла, 2021

Djevojka iz Dervente drogu krila u polnom organu

DERVENTA – Dileri na sva načine pokušavaju drogu da sakriju od policije, a u ovim namjerama najviše se istakla djevojka iz Dervente, zbog koje su policajci morali angažovati ginekologa, piše Srpska Info.

Do sada su dileri krili drogu u čarapama, donjem vešu, hrani, ali je ova djevojka iz Dervente otišla korak dalje.

Izvor blizak istrazi pojasnio je za portal Srpska Info da je policija došla do informacija da ova djevojka posjeduje određenu količinu droge.

“Prilikom pretresa policija kod nje nije našla drogu, pa su posumnjali da ju je sakrila, i to ne baš na uobičajenom mjestu. Zbog toga su morali angažovati ginekologa iz Dervente, koji je prilikom pregleda kod nje našao vrećicu s heroinom”, kaže naš sagovornik.

Marihuana u čipsu

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, rekla je da su oni tokom tri mjeseca ove godine pojačanim aktivnostima došli do znatno boljih rezultata u borbi protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ona je takođe pojasnila da su dileri na sve načine pokušavali sakriti drogu od policije, ali da im to nije polazilo za rukom.

“Jedan od dilera je, kada je vidio policiju, pokušao drogu sakriti u usta. Kod drugog smo narkotike našli u donjem vešu, kao i u čarapama. Prilikom jednog pretresa naši službenici su drogu našli u motoru frižidera”, pojasnila je Kerkezova.

Navodi da su, osim toga, drogu u jednom slučaju našli u vrećici čipsa. Tada je policija zaustavila automobil. Prilikom kontrole primijetili su da se u kesici nalazi materija koja podsjeća na marihuanu. Prilikom pretresa, u čipsu je pronađena kesica sa oko pet grama marihuane.

Nagorjeli dokaz

Jednom prilikom su policajci iz vatre morali da vade drogu. Tada je policija upala u stan koji su koristila dva brata, a jedan od njih je drogu ubacio u šporet.

Inspektor je veoma brzo reagovao i iz vatre izvadio vrećicu s marihuanom, koja je već bila nagorjela, i tako sačuvao dokaz za suđenje.

Kada je u pitanju borba protiv narkotika na području dobojske regije, Kerkezova kaže da su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate.

“Broj podnesenih izvještaja Okružnom tužilaštvu Doboj u odnosu na isti period prethodne godine povećan je za 55 odsto dok je broj evidentiranih prekršaja povećan za 47 odsto”, ističe Kerkezova.

Na području Policijske uprave Doboj za prva tri mjeseca  ove godine podneseno je ukupno 11 izvještaja o počinjenom krivičnim djelima u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a u navedenom periodu evidentirano je ukupno 97 prekršaja u vezi s opojnim drogama.

“Kada je u pitanju oduzeta droga, takođe smo ostvarili veoma dobre rezultate. U ova  tri meseca oduzeli smo 10,58 kilograma spida, 458 grama marihuane i 10,31 gram kokaina. Ove količine su mnogo veće, ako se porede sa istim periodom prošle godine”, kaže portparol dobojske policije.

Rekord

Kao najveću zapljenu u ovoj godini ističe akciju „Splav“ u kojoj je, između ostalog, oduzeto i više od 10 kilograma spida.

Pored toga, policija je hapsila i podnosila izvještaj zbog krivičnih djela “neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”, “omogućavanje uživanja opojnih droga”, kao i veći broj prekršaja zbog zloupotrebe opojnih droga.

“Takođe, za 35 osoba su izdati prekršajni nalozi, jer su odbili da se testiraju na prisustvo opojnih droga u organizmu”, kaže Kerkezova.

Ona je poručila da će policija i u narednom periodu nastaviti s akcijama koje su usmjerene protiv dilera i nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Изворnezavisne
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

U Srpskoj 21 smrtni slučaj

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona....

Vučić: Mir je naša budućnost (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Banjaluci da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna...

Košarac: Turkovićeva da sprovede zaključke u vezi sa Trgovskom gorom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozvao je Ministarstvo inostranih poslova da hitno sprovede zaključke Savjeta ministara...

Francuska: Nove sankcije Moskvi u slučaju smrti Navaljnog

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Ledrijan poručio je Rusiji da će EU smatrati ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruske vlasti direktno odgovornim...

Повезане новости

U Srpskoj 21 smrtni slučaj

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona....

U Srpskoj 355 novooboljelih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom...

Bilbordi dobrodošlice u Banjaluci: „Dobro došao, predsjedniče“

BANJALUKA - U znak dobrodošlice predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u Banjaluci, koja danas obilježava Dan grada, postavljeni su bilbordi na kojima piše:...

Tuča četiri osobe, učestvovao i maloljetnik

ZVORNIK - Četiri osobr, među kojima i jedna maloljetna, učestvovale su u tuči u Zvorniku, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.
0
Коментариши ову вијест...x
()
x