13.9 C
Sarajevo
четвртак, 22 априла, 2021

Turkovićeva opet pokazala da prednost imaju članovi SDA?

BANJALUKA – Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković postavila je Bakira Sadovića, sestrića Alije Izetbegovića, za vršioca dužnosti sekretara ovog ministarstva, te još jednom pokazala kako prednost ima stranački kadar SDA, a posebno oni koji su bliski ili u srodstvu sa nekim iz vrha ove partije, piše „Glas Srpske“.

Dobro obaviješteni izvori u Savjetu ministara za „Glas Srpske“ su istakli da je Turkovićeva Sadovića premjestila iz Odsjeka za mir i bezbjednost pri Sektoru za multilateralne odnose na novo radno mjesto, čime će Izetbegovićev sestrić postati „desna ruka“ ministra.

Zvaničnu potvrdu ove informacije list nije uspio dobiti, jer na upućeno novinarsko pitanje iz MIP-a BiH nije stigao odgovor.

Izvori „Glasa Srpske“ podsjećaju i da ovako nepotističko ponašanje Turkovićeve, ali i Bakira i porodice Izetbegović, nisu od juče, te navode kako su njih dvoje u prethodnom periodu svojski potrudili da dobro i o trošku države uhljebe svoju bližu, ali i daljnu rodbinu.

Turkovićeva je prvo sina Alija, koji je do tada radio u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, urgentno prebacila u Ambasadu BiH u Kataru, a onda je pokušala i zloupotrijebiti svoj javni položaj da bi isposlovala da njena kćerka Semra bude primljena u Kancelariju za borbu protiv terorizma pri UN u Njujorku.

„Turkovićeva je očigledno željela da krene stopama lidera SDA Bakira Izetbegovića, čija gotovo sva bliža i daljna rodbina `preživljava` na budžetskim jaslama, a oni koji nisu zaposleni u javnim institucijama ili organima vlasti, kroz svoje privatne kompanije primaju milione KM budžetskog novca“, piše list.

Tako supruga Sebija pod svojom kontrolom drži zdravstveni sistemom u Kantonu Sarajevo, dok sestra Sabina Berberović sa suprugom Mirsadom već godinama drži „Bikseko“, firmu koja ima jedan od najpovlašćenijih statusa kod javnih kompanija.

Sabinina kćerka i unuka Bakira Izetbegovića, Nađa Berberović-Dizdarević je direktor Muzeja „Alija Izetbegović“ – kantonalne javne ustanove u državnoj svojini. Osim što se finansira dijelom iz budžetskih sredstava muzej svake godine dobija i razne podsticaje i donacije i od institucija i javnih preduzeća u državnom vlasništvu.

Na ovom spisku je i Jasminko Akšamija, suprug druge kćerke Alije Izetbegovića, Lejle, koji je suvlasnik IPSA, instituta koji je tokom svih ovih godina dobijao izuzetno vrijedne i unosne poslove od javnih kompanija iz FBiH.

Sestra Sebije Izetbegović – Izeta Građević, supruga je Mirsada Purivatre, direktora „Sarajevo film festivala“, čije se održavanje svake godine, takođe, finansijski pomaže iz budžeta sa različitih nivoa vlasti u BiH.

Изворnezavisne
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

U Srpskoj 21 smrtni slučaj

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona....

Vučić: Mir je naša budućnost (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Banjaluci da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna...

Košarac: Turkovićeva da sprovede zaključke u vezi sa Trgovskom gorom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozvao je Ministarstvo inostranih poslova da hitno sprovede zaključke Savjeta ministara...

Francuska: Nove sankcije Moskvi u slučaju smrti Navaljnog

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Ledrijan poručio je Rusiji da će EU smatrati ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruske vlasti direktno odgovornim...

Повезане новости

Vučić: Mir je naša budućnost (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Banjaluci da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna...

Košarac: Turkovićeva da sprovede zaključke u vezi sa Trgovskom gorom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozvao je Ministarstvo inostranih poslova da hitno sprovede zaključke Savjeta ministara...

Cvijanović: Sve što nismo postigli sa drugima uspjeli smo sa Srbijom

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, kaže da u saradnji sa Srbijom nema ništa loše te da je želja da se...

Čubrilović na sastanku sa Dačićem

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.
0
Коментариши ову вијест...x
()
x