0 C
Sarajevo
уторак, 26 јануара, 2021

SDS i PDP: Prioritet promjene u Republici Srpskoj

BANJALUKA – „Zajednički smo ocijenili da je saradnja Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa u proteklom periodu bila veoma dobra, dala pozitivne rezultate i da ćemo našu saradnju intenzivirati tokom ove i naredne godine s ciljem pobjede na opštim izborima 2022. godine“, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon današnjeg sastanka delegacija SDS-a i PDP-a predvođenih predsjednicima dvije stranke.

Šarović je istakao da su promjene koje su u Banjaluci i Bijeljini donijeli Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, koji su prisustvovali sastanku, veoma pozitivne, a da su takve promjene potrebne u cijeloj Republici Srpskoj.

„Fokus današnjeg sastanka je bila politička situacija u Republici Srpskoj i mogućnost promjene vlasti za koju smo ocijenili da je slaba i da je neophodna promjena. Svoje aktivnosti smo usmjerili u tom pravcu i stvaraćemo priliku za promjenu skupštinske većine i Vlade Republike Srpske, odnosno promjenu vlasti i prije 2022“, rekao je Šarović.

On je dodao da će SDS i PDP tražiti partnere i u drugim strankama, kao što je DNS, ali i druge, jer kako kaže, ima dovoljno onih koje vide neophodnost za promjenama u Republici Srpskoj.

Šarović je vlast na nivou zajedničkih institucija BiH ocijenio kao najgoru ikada, te da će aktivnosti biti usmjerene i u pravcu promjene vlasti na tom nivou, ali da su prioritet promjene u Republici Srpskoj.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su PDP i SDS iskreni sagovornici i partneri koji žele dobro Republici Srpskoj, na kojoma je velika odgovornost da kroz intenzivan rad pokažu da su suštinske promjene moguće, što se, kako kaže, pokazalo mogućim u Banjaluci i Bijeljini sa novoizabranim gradonačelnicima Stanivukovićem i Petrovićem.

„Efekti rada Vlade Republike Srpske, ali i Savjeta ministara BiH su izuzetno loši. Nastavlja se sveopšte zaduživanje, dok su zloupotreba javnih resursa, povećavanje privilegija vladajućoj eliti, nepotizam i javna korupcija i dalje sveprisutni. Svojim nečinjenjem, neefikasnošću i netransparentnim radom Vlada čini veliku štetu građanima Republike Srpske“, rekao je Borenović, istakavši da su PDP i SDS saglasni da je promjena vlasti neophodna.

„Potrebna nam je obnova – i ekonomska i demografska, ali prije svega moralna obnova Republike Srpske. SDS i PDP imaju kompatabilne programe i naši timovi će intenzivno raditi da predstavimo jedan sveobuhvatan plan ekonomskog oporavka“, rekao je Borenović.

Istakao je da su SDS i PDP dogovorili zajednički nastup na izborima 2022. godine i da će imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Okosnicu tih kandidatura će činiti SDS i PDP i to bez ličnih sujeta, nego u zajedničkom cilju da najbolji pobijede, da se vrati nada i povjerenje u institucije i pokaže da može bolje i pravednije“, kaže Borenović.

Dodao je spremnost da se obave razgovori sa svim strankama, pokretima i pojedincima koji imaju nesporan opozicioni politički angažman i spremnost za promjene u Republici Srpskoj i BiH.

„Posvećeni smo jednom cilju: da Republika Srpska bude mjesto gdje se dobro živi, da ima posla, pravde i dostojanstva za sve njene građane“, zaključio je Borenović.

Изворnezavisne.com
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

Košarac: Regionalna saradnja imperativ

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da je važno što postoji politička odluka da se...

Putin osudio nelegalne proteste

Građani imaju pravo da izražavaju svoje mišljenje, ali samo u okviru zakona, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin i napomenuo da je...

Moderna: Naša vakcina štiti i od novih sojeva virusa

BOSTON - Moderna Ink objavila je danas da je njihova vakcina protiv kovid-19 proizvela antitijela koja neutrališu nove varijante kovid-19 pronađene u...

Lukač: Policija prošle godine pronašla 17.000 migranata u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da su policijski službenici tokom prošle godine na teritoriji Srpske pronašli...

Повезане новости

Izetbegović: Nisam neprijatelj srpskom narodu

SARAJEVO - Navikao sam već da srbijanski i političari iz Republike Srpske, kao i dio medija, namjerno izvrću i pogrešno tumače moje...

Dodik: Srbi u BiH pokazali kako se upravlja, u Federaciji haos (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da...

Cvijanović: Ogromna manipulacija i nepotrebna igra CIK-a

BANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH je nanijela štetu svojim posljednjim odlukama o poništavanju rezultata izbora u Srebrenici i Doboju, jer su...

Vulin: Što bude više Bakira, to će biti manje BiH

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocijenio je, povodom novih uvreda Bakira Izetbegovića na račun Srba, da male ljude nosi velika mržnja i...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x