1.8 C
Sarajevo
понедељак, 25 јануара, 2021

Koalicija u Banjaluci će imati 19 odbornika u Skupštini grada

BANJALUKA – Na sastanku SNSD-a sa koalicionim partnerima dogovoreno je da ova koalicija nastupa sa 19 odbornika u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka.

Sastanku su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović i novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić.

Dodik je rekao da je ova koalicija ranije formirana, te da je na sastanku dogovoreno kako će ova koalicija nastupati u narednom periodu.

„Dogovorili smo se na koji način ćemo nastupati na neke izazove koji će nas dočekati, kao i formiranje jednog koordinacionog odbora bezbjednosti“, naveo je Dodik.

Mladen Ilić, odbornik SNSD-a u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je došlo do ovog sastanka.

„Čeka nas mnogo posla da radimo u interesu građana Banjaluke. Koalicija okupljena oko SNSD-a svjesna je važnosti  projekata koji su bitni. Očekujemo apsolutnu većinu u Skupštini grada“, rekao je Ilić.

Borivoj Obradović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a i odbornik u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka, istakao je da je ova partija potpisala koaliciju sa SNSD-om u Banjaluci i prije izbora, te da je planiraju nastaviti.

„Tome šta smo potpisali prije izbora ostajemo privrženi i sada i dalje ćemo djelovati u okviru ove koalicije“, kazao je Obradović.

Petar Đokić, predsjednik SP-a, dodao je da će ova politička partija ostati dio koalicije sa najboljom namjerom da se nastave sve one politike koje su do sad bile korisne za Banjaluku.

„Ova koalicija je spremna da radi u najboljem interesu građana Banjaluke“, rekao je Đokić.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Demos-a, istakao je da su danas praktično potvrdili nastavak „Vidovdanske koalicije“.

„Demos ostaje politička opcija u okviru ove koalicije i zajedno ćemo djelovati za dobrobit građana“, naveo je Čubrilović.

Nenad Stavandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, istakao je da je ova koalicija stabilna sa 19 odbornika u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka.

„Banjaluka mora biti stabilna i razvijena. Ne sumnjam u opstanak ove koalicije“, rekao je Stevandić.

Saša Čudić, odbornik u Skupštini grada ispred nacionalnih manjina, rekao je da je njegova podrška ide ka ovoj koaliciji jer ona radi najbolje u interesu građana.

„Nastavićemo da radimo najbolje za Banjaluku. Pred nama su ozbiljni izazovi. Očekujem dobru saradnju u okviru koalicije i mnogo aktivnosti“, pojasnio je Čudić.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

“Pošte Srpske” nabavljaju 17 vozila u vrijednosti 720.000 maraka bez PDV-a

Dioničko preduzeće u većinskom vlasništvu Republike Srpske “Pošte Srpske” pokrenule su tender za nabavku 17 vozila u vrijednosti 723.385 konvertibilnih maraka (KM)...

Nečija sposobnost se ne mjeri sa kim je neko u braku

Procjene profesionalnih kompetencija se ne mogu određivati na osnovu toga da li je neko bio u braku sa osobom iste ili  različite...

CIK BiH: Pokrenite postupak protiv Milorada Dodika

Centralna izborna komisija jednoglasno je, sa šest glasova za, donijela odluku kojom se poziva Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene postupak, prema...

Trgovska gora ne smije biti odlagalište nuklearnog otpada

Hrvatska bi morala da odustane od uspostavljanja odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori blizu BiH, posebno poslije zemljotresa koji su...

Повезане новости

Dodik: Srbi u BiH pokazali kako se upravlja, u Federaciji haos (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da...

Cvijanović: Ogromna manipulacija i nepotrebna igra CIK-a

BANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH je nanijela štetu svojim posljednjim odlukama o poništavanju rezultata izbora u Srebrenici i Doboju, jer su...

Vulin: Što bude više Bakira, to će biti manje BiH

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocijenio je, povodom novih uvreda Bakira Izetbegovića na račun Srba, da male ljude nosi velika mržnja i...

Obren Petrović: SDA u rasulu, Izetbegović privlači intervencionizam stranaca

DOBOJ - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović izjavio je Srni da je izjava Bakira Izetbegovića da su "Srbi...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x