8 C
Sarajevo
петак, 14 маја, 2021

Izgubili odborničke fotelje, ali se ne odriču politike

BANJALUKA – Iako većina dosadašnjih odbornika, koji su se ponovo našli na listama svojih partija na lokalnim izborima u Banjaluci, nisu reizabrani, neki od njih i dalje ostaju politički aktivni.

Tako su neki od njih za „Nezavisne“ potvrdili da ne planiraju povlačenje iz politike jer su, kako kažu, ili suosnivači političkih stranaka iz čijih redova dolaze, ili su u političkim vodama već jako dugo.

Jedna od njih je Mirna Savić Banjac iz Narodnog pokreta „Banjaluka zove“, koja nam je potvrdila da radi kao profesor u Muzičkoj školi, ali ne diže ruke ni od politike.

„Ostajem politički aktivna jer, kao jedan od osnivača Narodnog pokreta ‘Banjaluka zove’ i s obzirom na to da smo nova politička opcija koja je tek počela da djeluje, ovo je tek početak našeg političkog djelovanja“, rekla je za „Nezavisne“ Savić Banjčeva.

Kako dodaje, ova stranka će sigurno imati svoje kandidate i na opštim izborima.

„Na opštim izborima naša stranka će sigurno imati svoje kandidate s obzirom na to da smo i sada na lokalnim izborima imali kandidate i u drugim opštinama, konkretno u Doboju i Derventi, tako da namjeravamo da širimo priču“, dodala je ona.

Da će ostati politički aktivan u svojoj stranci potvrdio je za „Nezavisne“ i Boran Bosančić, kadar Demosa, aktuelni odbornik kojem birači nisu dali novi mandat.

„Kao pravnik nastaviću redovno svoje radne obaveze, kao generalni sekretar stranke“, rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, on će se i ubuduće baviti politikom.

„Ostajem i dalje politički aktivan u organima svoje stranke i kao neko ko je dugo u politici mogu reći da nije neobično da se novi ljudi biraju za odbornike u Skupštini“, dodao je Bosančić.

Odbornik Tatjana Čičić Odžaković iz „Poligrafa“, koja takođe neće u gradsku skupštinu u narednom mandatu, kaže da izbori nisu uticali na njenu karijeru.

„Svoj posao već 11 godina radim u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova i tu ostajem i dalje. Takođe, ostajem i dalje politički aktivna jer politika utiče na nas i treba da gledamo da je popravljamo radi nas samih“, rekla je ona.

Branko Vještica, odbornik Ujedinjene Srpske, rekao je da kao jedan od osnivača ove političke partije ne odustaje od politike i ne razmatra napuštanje političkih voda, iako nije dobio povjerenje građana da ostane u odborničkim klupama.

„Uvijek ću biti član Ujedinjene Srpske, a gdje će me postaviti zavisi od rukovodstva stranke“, rekao je Vještica.

Dodao je da pored političke karijere neće zapostaviti niti svoju profesiju.

„Po zanimanju sam arhitekta, u privatnom sam sektoru i, naravno, baviću se svojom strukom“, kazao je Vještica.

Za razliku od većine svojih odborničkih kolega koji ni nakon ovih lokalnih izbora ne misle stati sa političkim angažmanom, Dragomir Batar iz redova SNSD-a kaže da razmišlja o političkom povlačenju, te vraćanju svom privatnom biznisu.

„Tako je to u politici: danas jesi, sutra nisi. Voljom većine građana nisam osvojio još jedan mandat i to je za mene normalno“, rekao je Batar.

Istakao je da će se sada više baviti porodičnom građevinskom firmom, koju trenutno vodi njegov sin.

Naveo je da će svojim prijateljima i građanima ostati i dalje na usluzi da im pomogne koliko može, makar se i ne bavio politikom.

„To sam radio i prije bavljenja politikom, tokom odborničkog angažmana, a to ću raditi i sada. Mislim da je šteta što se malo odbornika zalaže za pomoć prigradskim i ruralnim naseljima grada. Ja sam iz Bronzanog Majdana i uvijek sam se trudio zalagati za ova vangradska područja“, kazao je Batar.

Naglasio je da će, naravno, o njegovom političkom angažmanu odlučivati i partija, koja će, prema njegovim riječima, odlučiti da li je još koristan za stranku ili ne.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

Ukraden novac iz samouzlužne autopraone

Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u aparate na jednoj samouslužnoj autopraoni u Modriči, odakle je ukraden novac.

Hrvatska ima neiskorištenih 450.000 vakcina, BiH donira 30.000

ZAGREB - Hrvatska će zemljama u regiji donirati 50.000 doza vakcina, i to 30.000 Bosni i Hercegovini te po 10.000 Crnoj Gori...

Twitter zatvorio sve profile koji su prenosili poruke Donalda Trampa

Twitter je ove sedmice zatvorio nekoliko profila kojima je namjera bila prenositi poruke bivšeg predsjednika Donalda Trampa koji je u januaru zauvijek...

Pripreme za vojnu paradu u Moskvi, održana još jedna proba

MOSKVA - Na Crvenom trgu u Moskvi održana je još jedna proba za vojnu paradu koja će biti održana u nedjelju povodom...

Повезане новости

Zatvorene liste želja i vlasti i opozicije u RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se već godinama ne mogu dogovoriti ni o čemu, vlast i opozicija u Republici Srpskoj slažu se u...

Nešić: Besmisleno je da Srbi svoje Kosovo menjaju za svoju Republiku Srpsku

Predsednik DNS-a je rekao da "nije srpska državna teritorija sličica iz albuma da je menjamo tek tako, a pogotovu ne sami među sobom"....

SDP inicira formiranja trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj

SARAJEVO – SDP danas je obznanio inicijativu za formiranjem trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj. Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a,...

Lukić: Politika dočekivanja na mač bilo čega što dolazi iz Srpske

Kada se iz Sarajeva prijeti ratom, onda je to borba za cjelovitost BiH, a kada Srbi hoće mirno da razgovaraju o njenoj...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x