1 C
Sarajevo
среда, 25 новембра, 2020

Izgubili odborničke fotelje, ali se ne odriču politike

BANJALUKA – Iako većina dosadašnjih odbornika, koji su se ponovo našli na listama svojih partija na lokalnim izborima u Banjaluci, nisu reizabrani, neki od njih i dalje ostaju politički aktivni.

Tako su neki od njih za „Nezavisne“ potvrdili da ne planiraju povlačenje iz politike jer su, kako kažu, ili suosnivači političkih stranaka iz čijih redova dolaze, ili su u političkim vodama već jako dugo.

Jedna od njih je Mirna Savić Banjac iz Narodnog pokreta „Banjaluka zove“, koja nam je potvrdila da radi kao profesor u Muzičkoj školi, ali ne diže ruke ni od politike.

„Ostajem politički aktivna jer, kao jedan od osnivača Narodnog pokreta ‘Banjaluka zove’ i s obzirom na to da smo nova politička opcija koja je tek počela da djeluje, ovo je tek početak našeg političkog djelovanja“, rekla je za „Nezavisne“ Savić Banjčeva.

Kako dodaje, ova stranka će sigurno imati svoje kandidate i na opštim izborima.

„Na opštim izborima naša stranka će sigurno imati svoje kandidate s obzirom na to da smo i sada na lokalnim izborima imali kandidate i u drugim opštinama, konkretno u Doboju i Derventi, tako da namjeravamo da širimo priču“, dodala je ona.

Da će ostati politički aktivan u svojoj stranci potvrdio je za „Nezavisne“ i Boran Bosančić, kadar Demosa, aktuelni odbornik kojem birači nisu dali novi mandat.

„Kao pravnik nastaviću redovno svoje radne obaveze, kao generalni sekretar stranke“, rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, on će se i ubuduće baviti politikom.

„Ostajem i dalje politički aktivan u organima svoje stranke i kao neko ko je dugo u politici mogu reći da nije neobično da se novi ljudi biraju za odbornike u Skupštini“, dodao je Bosančić.

Odbornik Tatjana Čičić Odžaković iz „Poligrafa“, koja takođe neće u gradsku skupštinu u narednom mandatu, kaže da izbori nisu uticali na njenu karijeru.

„Svoj posao već 11 godina radim u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova i tu ostajem i dalje. Takođe, ostajem i dalje politički aktivna jer politika utiče na nas i treba da gledamo da je popravljamo radi nas samih“, rekla je ona.

Branko Vještica, odbornik Ujedinjene Srpske, rekao je da kao jedan od osnivača ove političke partije ne odustaje od politike i ne razmatra napuštanje političkih voda, iako nije dobio povjerenje građana da ostane u odborničkim klupama.

„Uvijek ću biti član Ujedinjene Srpske, a gdje će me postaviti zavisi od rukovodstva stranke“, rekao je Vještica.

Dodao je da pored političke karijere neće zapostaviti niti svoju profesiju.

„Po zanimanju sam arhitekta, u privatnom sam sektoru i, naravno, baviću se svojom strukom“, kazao je Vještica.

Za razliku od većine svojih odborničkih kolega koji ni nakon ovih lokalnih izbora ne misle stati sa političkim angažmanom, Dragomir Batar iz redova SNSD-a kaže da razmišlja o političkom povlačenju, te vraćanju svom privatnom biznisu.

„Tako je to u politici: danas jesi, sutra nisi. Voljom većine građana nisam osvojio još jedan mandat i to je za mene normalno“, rekao je Batar.

Istakao je da će se sada više baviti porodičnom građevinskom firmom, koju trenutno vodi njegov sin.

Naveo je da će svojim prijateljima i građanima ostati i dalje na usluzi da im pomogne koliko može, makar se i ne bavio politikom.

„To sam radio i prije bavljenja politikom, tokom odborničkog angažmana, a to ću raditi i sada. Mislim da je šteta što se malo odbornika zalaže za pomoć prigradskim i ruralnim naseljima grada. Ja sam iz Bronzanog Majdana i uvijek sam se trudio zalagati za ova vangradska područja“, kazao je Batar.

Naglasio je da će, naravno, o njegovom političkom angažmanu odlučivati i partija, koja će, prema njegovim riječima, odlučiti da li je još koristan za stranku ili ne.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

Nebenzja: Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti

NJUJORK - Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja izrazio je nadu da će večerašnji sastanak ambasadora zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN, povodom...

Dodik: RS, a i pola FBiH želi da Incko ode

Dejtonski sporazum je jedan od najvažnijih dokumenata međunarodnog prava nakon Drugog svjetskog rata, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, obraćajući se...

Čović: Inckovi izvještaji su površni i ne prezentiraju stvarnu sliku BiH

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović obratio se večeras pred Savjetom bezbjednosti UN-a kritikujući visokog predstavnika Valentina Incka i politiku SDA, te navodeći nužnost...

Incko: Dejton i Ustav BiH nastavljaju da budu diskriminisani

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko učestvovao je večeras na okruglom stolu na kojem su prisustvovali svi ambasadori zemalja članica Savjeta bezbjednosti...

Повезане новости

Nebenzja: Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti

NJUJORK - Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja izrazio je nadu da će večerašnji sastanak ambasadora zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN, povodom...

Koalicija u Banjaluci će imati 19 odbornika u Skupštini grada

BANJALUKA - Na sastanku SNSD-a sa koalicionim partnerima dogovoreno je da ova koalicija nastupa sa 19 odbornika u novom sazivu Skupštine grada...

Siniša Vidović preuzima GO Ujedinjene Srpske u Banjaluci

BANJALUKA - Siniša Vidović postavljen je za v.d. predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka nakon što je predsjednik ove partije Nenad Stevandić...

Sastanak SNSD-a sa koalicionim partnerima iz Banjaluke

SNSD će danas u Banjaluci održati sastanak sa koalicionim partnerima iz ovog grada, najavljeno je iz ove stranke. Sastanak...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x