2 C
Sarajevo
уторак, 24 новембра, 2020

Radojičić-Vesić: Banjaluka i Beograd sarađuju u svim oblastima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je danas tokom susreta u Beogradu sa zamjenikom beogradskog gradonačelnika Goranom Vesićem, a pred potpisivanje povelje o bratimljenju dva grada, da ovi gradovi već sada sarađuju u svim oblastima.

– Nama je zadovoljstvo vidjeti da se i Beograd i Srbija razvijaju. Stabilna, politički jaka Srbija i Beograd kao epicentar Balkana predstavljaju oslonac i uzdanicu i za nas u Republici Srpskoj – naveo je Radojičić.

On je rekao da se Banjaluka nalazi u novom razvojnom ciklusu.

– Ova godina, iako je opterećena epidemijom, predstavljaće najuspješniju kada je riječ o komunalnim i javnim poslovima. Iznos investicija, naših i republičkih, biće negdje oko 50 miliona KM – rekao je Radojičić.

Osim proširenja kulturne, političke i saradnje u vezi sa komunalnim pitanjima, Radojičić je istakao da će iznijeti prijedlog da naredni susret u Banjaluci bude onaj koji će se odnositi na investicije.

– Banjaluka može da ponudi investicije u komunalnu infrastrukturu od tretmana otpadnih voda, čvrstog otpada, mostova, infrastrukture u saobraćajnicama i vodosnabdijevanje, ali isto tako i u stambeno-poslovne blokove i kvartove – naglasio je Radojičić.

Dodao je da je Banjaluka regionalno jako dobro pozicionirano tržište, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Govoreći o povelji koju će danas potpisati Banjaluka i Beograd, Vesić je istakao da je to izuzetno važan sporazum i da se njime konačno formalizuje saradnja dva grada.

– Na taj način pokazujemo da Beograd želi da učestvuje i pomaže svim srpskim gradovima – istakao je Vesić.

Vesić je rekao da je danas srećan i ponosan jer će se potpisivanjem Povelje o bratimljenju Beograda i Banjaluke pokazati kako sarađuju braća i jer će Banjaluka ući u red gradova koji su pobratimljeni sa Beogradom kao što su Peking, Moskva, Pariz, Čikago.

– Današnji čin ima mnogo veći simbolički značaj jer bratimljenjem sa Banjalukom, a tokom novembra i sa Kosovskom Mitrovicom, pokazujemo da je Beograd glavni grad za sve Srbe gdje god žive, u BiH, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i drugdje – rekao je Vesić za TV „Hepi“.

Vesić je istakao da je želja svih onih koji su protiv Srbije da ubijede Srbe van Srbije da Beograd nije njihov glavni grad, a da Srbe iz Beograda natjeraju da sarađuju sa nekim drugim gradovima.

– Nemamo ništa protiv te saradnje, ali najznačajniji su nam srpski gradovi. Sarađujemo i sa Sarajevom i to je dobro, ali nama nikada Sarajevo ne može da bude bliže od Banjaluke. I to treba otvoreno i pošteno reći  istakao je Vesić.

On je istakao da je siguran da će dva grada učvrstiti veze koje su u skladu sa parlalelnim vezama Repubike Srpske i Srbije i Dejtonskim sporazumom i time pokazati kako sarađuju braća.

Изворlat.rtrs.tv
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

U Vladi kriju detalje oko sufinansiranja lijeka protiv sepse

I dalje nema konkretnih transparentnih informacija o tome zašto Vlada i na koji način sufinansira istraživanje lijeka protiv sepse.

Ekonomisti upozoravaju: Opasno uzimati kredite MMF-a bez plana utroška

Ekonomisti upozoravaju da novo zaduženje predstavlja opasnost po sve građane Bosne i Hercegovine jer, jer plan potrošnje MMF-ovog kredita u BiH nije...

Zlatne medalje mladim inovatorima iz Srpske (VIDEO)

Mladi inovatori bijeljinske regije, na Međunarodnom festivalu inovacija "Tesla fest" u Novom Sadu osvojili su četiri zlatne medalje dok su tri profesora...

Tegeltija: Nenadležni subjekti mogu da naruše pravo na pravično suđenje

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je danas da je svako interferiranje nenadležnih vanprocesnih subjekata, domaćih ili stranih,...

Повезане новости

U Vladi kriju detalje oko sufinansiranja lijeka protiv sepse

I dalje nema konkretnih transparentnih informacija o tome zašto Vlada i na koji način sufinansira istraživanje lijeka protiv sepse.

Zlatne medalje mladim inovatorima iz Srpske (VIDEO)

Mladi inovatori bijeljinske regije, na Međunarodnom festivalu inovacija "Tesla fest" u Novom Sadu osvojili su četiri zlatne medalje dok su tri profesora...

U kojim školama u RS đaci nisu sjeli u klupe

BANJALUKA - Nastava na daljinu od danas je organizovana u svim osnovnim i srednjim školama u Trebinju te u pet osnovnih i...

Donacija Ambasade Bugarske banjalučkom Domu zdravlja

Ambasada Bugarske u BiH donirala je Domu zdravlja finansijska sredstva od 25.000 KM koja su iskorištena za nabavku zaštitne medicinske opreme i...
0
Коментариши ову вијест...x
()
x