2 C
Sarajevo
уторак, 24 новембра, 2020

Plenković: Uvodimo kraće radno vrijeme

Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavio je danas nove mjere za pomoć privredi radi ublažavanja posljedica pandemije, koje, između ostalog, uključuju kraće radno vrijeme i finansijsku podršku za radnike.

Plenković je rekao na konferenciji za novinare da hrvatska Vlada želi da omogući da se proširi opseg poslodavaca na koje se mjere odnose i da je cilj da privredni pad ove godine bude manji od predviđenog.

On kaže da je predviđeno skraćenje radnog vremena na 70 odsto, a do sada je ono iznosilo 50 odsto.

– Osim toga, smanjuje se i potrebna dokumentacija za provođenje mjera, a mjesečna podrška radniku raste na 2.800 kuna /oko 380 evra/, u odnosu na dosadašnjih 2.000 kuna /oko 200 evra/ – rekao je Plenković.

On je dodao da se uvodi stepenovanje podrške privrednicima u skladu sa padom prometa, kao i da se širi sektor djelatnosti obuhvaćenih mjerama, koje se sa sada odnose i na povremeni prevoz.

– Mjere važe od 1. oktobra do kraja godine – rekao je Plenković i dodao da ukupan trošak mjera iznosi između 300 i 350 miliona kuna /40 i 47 miliona evra/ i da u budžetu ima dovoljno sredstava za to.

Ministar rada Hrvatske Јosip Aladrović rekao je da je stav Vlade da poslodavci koji otpuštaju radnike ne mogu biti korisnici ovih mjera podrške.

Изворlat.rtrs.tv
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

U Vladi kriju detalje oko sufinansiranja lijeka protiv sepse

I dalje nema konkretnih transparentnih informacija o tome zašto Vlada i na koji način sufinansira istraživanje lijeka protiv sepse.

Ekonomisti upozoravaju: Opasno uzimati kredite MMF-a bez plana utroška

Ekonomisti upozoravaju da novo zaduženje predstavlja opasnost po sve građane Bosne i Hercegovine jer, jer plan potrošnje MMF-ovog kredita u BiH nije...

Zlatne medalje mladim inovatorima iz Srpske (VIDEO)

Mladi inovatori bijeljinske regije, na Međunarodnom festivalu inovacija "Tesla fest" u Novom Sadu osvojili su četiri zlatne medalje dok su tri profesora...

Tegeltija: Nenadležni subjekti mogu da naruše pravo na pravično suđenje

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je danas da je svako interferiranje nenadležnih vanprocesnih subjekata, domaćih ili stranih,...

Повезане новости

Capak: Po broju umrlih Hrvatska na 13. mjestu u EU

ZAGREB - Sa danas prijavljenih 1.973 novozaraženih, Hrvatska ima 886 oboljelih od korona virusa na 100.000 ljudi i sa tim brojevima je...

Zagreb: Počinje masovno antigensko testiranje

U Zagrebu danas počinje masovno antigensko tesiranje na virus korona, čiji se nalaz dobija za 15 minuta. Cilj je...

Teška nesreća na Krku: Vozilo se zapalilo, dvoje mrtvih

KRK - Dvije osobe poginule su na ostrvu Krk kada se poslije sudara zapalio automobil u kojem su bile.

Teška saobraćajka na auto-putu Zagreb-Split, četiri osobe poginule

ZAGREB - Četiri osobe jutros su stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Zagreb-Split, u kojoj su učestvovali kamion i kombi.
0
Коментариши ову вијест...x
()
x