8.9 C
Sarajevo
субота, 24 октобра, 2020

Šta nam sloganima poručuju političke partije?

Predizborna kampanja je i zvanično počela, pa smo juče konačno mogli da vidimo slogane svih partija u Bosni i Hercegovini.

Iako su neki poznati i od ranije, ipak smo mogli da čujemo i nekoliko novih.

Tako je NDP za ove izbore odabrao slogan “Dosta priče – idemo raditi”, Poligraf je kampanju započeo sloganom “Zdrava Banjaluka”, a lista narodnog poslanika Nebojše Vukanovića nastupiće pod sloganom “Za konačnu pobjedu”.

Pokret pravde u Banjaluci će nastupiti pod sloganom “Stiže pravda”.

Kad su u pitanju veće stranke u Republici Srpskoj, kao što smo imali priliku da vidimo prethodnih dana, dominira riječ “Srpska”. Tako je slogan SDS “Srpska po mjeri svih nas”, SNSD na izbore ide pod sloganom “Okupljanje za Srpsku”, dok je slogan  DNS “Za ljude i život Srpske”.

PDP će na lokalne uizbore izaći sa sloganom “Više nas je”,  Ujedinjena Srpska pod sloganom “Ozbiljni ljudi”, dok je slogan SPS “Budućnost Srpske”. Slogan SP je “Udarnički za narod”, a slogan DEMOS “Bez dileme – Srpska prije svega”.

Slogan SDP BiH je “Dosljedno, s karakterom”,  Naša stranka se odlučila na izbore izaći sa sloganom “Pospremanje”, dok je SDA na ove lokalne izbore odlučila izaći sa sloganom “Snažna SDA, sigurna BiH”. 

U SBB odlučili su se na slogan “Za bolju (ime opšine)”, dok je predizborni slogan Nezavisnog bloka “Korektno”, a Slogan Demokratske fronte “Odlučno u pobjede”. Neki od HDZ kandidata nastupiće pod sloganom “Djela govore”.

Stručnjaci koji su danima analizirali slogane istakli su da su stranke uglavnom bile nemaštovite. Partije u Srpskoj “ukrale” su nekoliko slogana koji su ranije bili korišteni u kampanjama u Srbiji, a neki su im zamerili što mnogi slogani više odgovaraju kampanji za opšte izbore, nego što imaju veze sa lokalnim.

Građani na društvenim mrežama uglavnom pišu da su slogani već viđeni, komentarišući da su, ako je suditi po sloganima poput “Pospremanje” ili “Do temelja”, neki više spremni za proljetno čišćenje, nego za jesenju kampanju.

Ostaje da vidimo šta su nam to partije spremile u svojim predizbornim spotovima.

Podsjećamo, juče je zvanično počela predizborna kampanja i trajaće do 14. novembra do sedam sati, kada nastupa izborna ćutnja.

Изворwww.rtvbn.com
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Погледај све коментаре

Најновије

Ima li zloupotrebe: Šta snimaju nove kamere u Banjaluci?

Desetak novih kamera na desetak novih lokacija u Banjaluci pojavilo se u prethodnih mjesec dana. Nema zvaničnog objašnjenja čemu će konkretno da...

Mjere vlade nisu dale rezultate: Povrtari traže pomoć

Povrtari u Republici Srpskoj traže hitnu intervenciju Vlade Srpske zbog stanja u poljoprivredi nakon epidemije virusa korona, jer kako kažu, mjere Vlade...

Početak krize: Manji priliv sredstava iz dijaspore

Korona kriza drastično je u Bosni i Hercegovini smanjila priliv novčanih doznaka iz dijaspore. Od aprila do juna ove godine dijaspora je...

BROJKE OTKRIVAJU KO JE NAJUGROŽENIJI Ovi građani su na NAJVEĆEM UDARU korona virusa

Srbija je danas oborila neslavan rekord kada je riječ o zaraženima korona virusom na dnevnom nivou. Desilo se ono...

Повезане новости

Očekuje se uvođenje novih mjera (VIDEO)

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testiran je 1.201 uzorak, a virus korona registrovana je kod 582 osobe. Epidemiološka sitiuacija se...

Milić: CIK se još nije izjasnio o otvaranju dodatnog broja glasačkih mjesta

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je Srni da se Centralna izborna komisija BiH još nije izjasnila o zahtjevu za otvaranjem dodatnog broja...

SNSD uvjeren u veliku pobjedu u Modriči

MODRIČA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjeren je u veliku pobjedu u Modriči na lokalnim izborima 15. novembra i da će se...

MINA KOSTIĆ O TUČI SA INDI ARADINOVIĆ: Bila je bezobrazna, nije htela da se povuče! Nisam znala kako DRUGAČIJE!

Jedan od najvećih estradnih skandala, tuča između Mine Kostić i Indire Aradinović Indi na Grandovom festivalu 2008. godine, i dan-danas se prepričava.
0
Коментариши ову вијест...x
()
x